Първият конвой с хуманитарна помощ за пострадалите в Северозападна Сирия след

...
Първият конвой с хуманитарна помощ за пострадалите в Северозападна Сирия след
Коментари Харесай

Пристигна първият конвой с хуманитарна помощ за Сирия

Първият ескорт с филантропична помощ за пострадалите в Северозападна Сирия след опустошителните земетресения в понеделник мина турско-сирийската граница, съобщи ДПА, като се базира на източници от Организация на обединените нации и а Норвежкия бежански комитет.

Сирийският Център за наблюдаване на човешките права сподели, че става дума за шест камиона. Те са натоварени главно с одеяла и друга помощ от първа нужда. Камионите минаха границата на пункта  " Баб ал Хауа ".

Сирийците, наранени от смъртоносните земетресения в Турция, се нуждаят от абсолютно всякаква филантропична помощ, заяви по-рано през днешния ден специфичният делегат на Организация на обединените нации в Сирия Гайр Педешен.

Според Организация на обединените нации 4,5 милиона души в Северна Сирия разчитат почти напълно на филантропична помощ. Според спасителите тези потребности единствено са се нараснали след земетресенията.

По данни на Организация на обединените нации към 90 % от популацията там е било подвластно от филантропична помощ още преди земетресението, отбелязва ДПА. Регионът е дом на милиони хора, които са били разселени - от време на време даже повече от един път - поради сраженията в Сирия. Те страдат и от недохранване, холера, студено зимно време, а в този момент и от последствията от земетресенията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР